İsrail Başbakanı tarihte ilk kez BAE’yi ziyaret etti

Başbakan Bennett, ülkesinin tarihinde BAE’ye giden ilk başbakan oldu. Bennett, Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan ile görüştü.

İsrail Başbakanı tarihte ilk kez BAE’yi ziyaret etti
Yayınlama: 13.12.2021
2
A+
A-

Başbakan Bennett, ülkesinin tarihinde BAE’ye giden ilk başbakan oldu. Bennett, Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan ile görüştü.

 

Ticaretten diplomasiye kadar birçok konu hakkında temasta bulunmaya hazırlanan İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında sıcak saatler yaşanıyor.

İSRAİL BAŞBAKANI TARİHTE İLK KEZ BAE’Yİ ZİYARET ETTİ
İki ülke arasında ilişkilerin yeniden kurulmasına karar verilmesinin ardından üst düzey ilk resmi ziyaret,İsrail Başbakanı Naftali Bennett tarafından yapıldı.

RESMİ TÖRENLİ KARŞILAMA
Naftali Bennett, tarihte ilk kez bir İsrail başbakanı olarak BAE’ye resmi ziyaret düzenledi. Bennett, Dubai’de resmi törenle karşılandı.

AL NAHYAN İLE BİR ARAYA GELDİ: TARİHİ GÖRÜŞME
İsrail Başbakanı Naftali Bennett, resmi ziyaret kapsamında, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi.

İsrail basınından Jerusalem Post, iki isim arasındaki temastan “tarihi görüşme” şeklinde bahsetti. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin çeşitli alanlarda geliştirilmesinin ele alındığı kaydedildi.

BEYAZ SARAY’DA NORMALLEŞTİLER
İsrail ile BAE, geçtiğimiz yıl 15 Eylül’de eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin himayesinde Beyaz Saray’da düzenlenen resmi törenle ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik İbrahim Anlaşması’na imza atmıştı.

İsrail Başbakanı tarihte ilk kez BAE yi ziyaret etti #1

İsrail Başbakanı tarihte ilk kez BAE yi ziyaret etti #2

“KARŞILIKLI DOSTLUĞUMUZ DOĞAL”
Öte yandan BAE medyasına konuşan Bennett, “BAE liderlerine ve BAE vatandaşlarına iletmek istediğim mesaj, karşılıklı ortaklık ve dostluğun doğal olduğudur. Biz komşuyuz.” dedi.

Bennett, ülkeler arasındaki ilişkileri “kendileri ve tüm bölge için değerli bir hazine” olarak nitelendirdi.

Kaynak: AA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.