Metafizik Uzmanı İkrar Duman ile “Cinler alemi” üzerine bir röportaj…

Metafizik Uzmanı İkrar Duman ile Havas ilmi ve cinler alemi üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.

Metafizik Uzmanı İkrar Duman ile “Cinler alemi” üzerine bir röportaj…
Yayınlama: 16.08.2022
Düzenleme: 16.08.2022 19:14
5
A+
A-

Metafizik Uzmanı İkrar Duman ile Havas ilmi ve cinler alemi üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.

Sayın hocam, havas ilmi nedir?

Havas ilmi, sırlara vakıf olunarak elde edilen bir ilimdir. Genelde ayetlerin, sayıların ve esmaların sırlarına erişenler kendisine “Havascı” derler. Fakat havas ilmi bu kadarla sınırlı değildir. Yani, içinde hem rahmaniyeti, hem de şeytaniyeti barındıran bu ilim yanlış kişilere öğretildiği taktirde çok tehlikeli sonuçlara yol açabilecek bir güce sahiptir. Bu yüzden insanoğlu havas ilmine merak sarmadan önce imanını kuvvetlendirmeli ve Allah’ın kurallarına tam anlamıyla uyabileceğinden emin olmalıdır. Havas ilmi, sanıldığının aksine sadece insanlar değil, cinler tarafından da kullanılan bir ilimdir. Bu durum, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmaktadır:

Elçi döndükten sonra Süleyman dedi ki: “Ey ileri gelenler! Onlar müslüman olarak bana gelmeden önce, o kadının tahtını hanginiz bana getirebilir, dedi. Süleyman alehisselamın
Cinlerden bir ifrit: “Ben, daha sen makâmından kalkmadan önce onu sana getiririm. Çünkü ben gerçekten bu konuda çok kuvvetli, güvenilir biriyim” dedi.

Kitaptan bir bilgiye sahip kişi ise: “Ben onu sana daha gözünü kırpmadan getiririm” dedi. Süleyman tahtı yanı başında hazır görünce: “Bu, Rabbimin lutfundandır; nimetine karşı şükür mü yoksa nankörlük mü edeceğim diye beni sınıyor. Kim şükrederse kendi iyiliği için şükretmiş olur. Kim de nankörlük ederse şüphesiz Rabbim hiçbir şeye muhtaç değildir, lutuf ve keremi pek boldur.

Ve ozamandan sonra Asaf bin berhiyya ilk havas alimi olarak tarihe geçti.

Cin musallatı nedir? Nasıl olur?

Cinler, genelde büyü, sihir, nazar tesiri altında olana, gusulsüz gezene, harama bulaşana musallat olur. Bunun dışında define ile ilgilenen ve cinlerin sahiplendiği yerlere merak soranlara, fal bakan ve baktıranlara musallat olur. Cinlerin musallat olması için pek çok sebep vardır. Fakat insanoğlu, Allah’ın kurallarına uyup kendini imana adar ise, şayet Allah’ın koruması altına girer ve Cinlerden korunur.

Bir kişi, üzerinde cin musallatı olduğunu nasıl anlar?

Cin musallatının amacı ve geliş sebebi vardır. Genelde amacına göre belirti verir. Burada saydığımız belirtiler genelde ortak belirtiler olarak insanda unutkanlık, kararsızlık. ani karar değişiklikleri, sinir, öfke, çene ve diş sıkması, sürekli uyuma isteği, halsizlik, kontrolsüz hareket etme, kendisini hayal dünyasına çekme, uyurken karabasan sataşması, uyandığında elde kına, bacak içlerinde morluklar oluyorsa bu kişiler yüksek ihtimalle musallata maruz kalmış olabilir. Bundan tam emin olmak için kişilere detaylı bir bakım açmak gerekir.

Yaşadığı bu sorunlar psikolojik mi, yoksa musallattan dolayı mı yaşadığı nasıl anlaşılır?

Bir cin bir insanın psikolojisini bozmadan ele alamaz yani musallata maruz kalan kişilerin kesinlikle piskolojisi bozulmuştur. Cinler defineyi sahiplendiği gibi insanları da sahiplenmeyi sever… Örnek verecek olursak, bir kişi yaşadığı bir olaydan dolayı özgüven kaybı yaşadığında, etrafta bulunan ‘avcı cinler’ diye tabir ettiğimiz başıboş cinler, o kişiye musallat olur ve duygusal boşluğu neyse devamlı o konu üzerinden vesvese verir.

Musallat olduğu kesinleşen bir kişinin neler yapması gerekir?

Her zamanki tavsiyem bu sıkıntıdan kurtulması niyetine 4 rekat ‘Hacet’ namazı kılıp, geçmişinde işlemi olduğu günahlara tevbe ettikten sonra bir uzmana danışmanlıdır. Hicir suresi 27.ci ayette bize şöyle buyrulur: “BİZ CİNLERİ İNSAN GÖZENEKLERİNDEN GEÇE BİLECEK DUMANSIZ BİR ATEŞTEN YARATTTIK. İnsan günaha bulaşmadıkça, gıybet etmedikçe, büyüye maruz kalmadıkça cinler kişilere kolay musallat olamaz ve ‘Hacet’ namazı kılıp, Allah’a dua ettikten sonra uzmana danışmaları çok daha hızlı bir sonuçla şifalanmarına vesile olacaktır.

Tedavi süreci nasıldır ve ne kadar devam eder?

Her uzman kendi ilmine göre mudahale eder ve her danışanın yaşamış olduğu sıkıntı üzerinde bulunan rahatsızlık, farklı boyutlarda olduğu için herkeste farklı sonuçlar verebilir. Bu yüzden tedavi süreci ile ilgili tam bir bilgi vermemiz uygun olmaz.

Musallattan kurtulan bir kişinin hayatını nasıl devam ettirmesi gerekir?

Batıldan uzak durup iman yolunda gitmesini tavsiye ederim. Ayrıca, kişilerin sosyalleşmesi ve kendilerine hedef koymaları, musallatlı dönemlerinde yaşamış olduğu sıkıntılardan kaynaklı o geriden geldigi dönemleri atlatmalarına ve kişisel gelişimlerini hızlı bir şekilde atlatmalarına fayda verecektir.

Aileye yapılan büyü çocuklara da siyaret eder mi?

Büyü, grip hastalığı, korona virüsü gibidir… Aileden bir kişiye sihir yapıldığı zaman o büyüden dolayı gelen cinler ailenin diğer üyelerine de bulaşabilir. Uyurken cin sataşması dediğimiz olay karabasan sataşmasını yaşatabilir.

Bakım nedir? Bunun için şartlar nelerdir?

Bakım dediğimiz olay rutin kontroldür. Kişilerin üzerindeki rahatsızlığı tespit etmek için uygulanan bir metotdur. Her ilimci kendi ilmine göre kontrol eder. Bazıları anne ismi, kendi ismi, anne kimlik soyismi ve doğum tarihi ile bakar.. Buna, ‘ebced hesabı’ derler. Bazıları ilmi ‘sima bakımı’ ile Bakım açar… Üç adet resim, anne ismi ve doğum tarihi ister. Bizim en uygun bulduğumuz ilmi ‘sima’ bakımıdır. Şu sebepten kaynaklı insanda iç musallat olduĞu gibi dış musallat da olabilir. Dış musallatı en iyi ilmi ‘sima’ bakımın da anları. Bitirmeden küçük bir not düşmek istiyorum. Yılların vermiş olduğu tecrübeye dayanarak günümüzdeki insanların pek çoğunluğu havas ilmine sahip olanların, falcıların tarotcuların, hocaların, metafizikcilerin ve cinlerin gaybı bildiğini sananlar, fakat yanlış bu durum Kur’an-ı Kerim’de şöyle kanıtlanmıştır: “Süleyman’ın ölümüne hükmettiğimiz zaman, onun öldüğünü, ancak değneğini yiyen bir ağaç kurdu gösterdi. (Sonunda yere) yıkılınca anlaşıldı ki cinler gaybı bilselerdi, o küçük düşürücü azap içinde kalmazlardı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.